Nevyhazujte, ale pošlete dál! V Otrokovicích otevřeli nábytkovou banku

Ilustrační foto (Nábytková banka Praha)
OTROKOVICE – Zabránit plýtvání a vdechnout použitému nábytku druhý život v jiné domácnosti. To je hlavní smysl nábytkové banky, která začala od října fungovat v Otrokovicích.

Nábytková banka plní sociální a ekologickou funkci a naplňuje koncept cirkulární ekonomiky. Dává druhou šanci nábytku, prodlužuje tím jeho životnost a je tak jedním z nástrojů řešení předcházení vzniku odpadu.

Jedná se o další pomoc obyvatelům města a zároveň o zabránění plýtvání s nábytkem, kterému je možné vdechnou ještě druhý život v některé další domácnosti. Spolu s plánovanými re-use pointy jde o další krok k minimalizaci vzniku odpadů a aktivitu směřovanou k ochraně životního prostředí,“ uvedl otrokovický místostarosta Petr Ťopek.

Nábytková banka přijímá použitelný nábytek, tj. zejména židle, stoly, stolky, skříňky, police, sedací soupravy, postele či dětský nábytek. „Všechny předměty přijímané do nábytkové banky budou přebírány pouze čisté a funkční a o jejich přijetí rozhoduje výhradně obsluha nábytkové banky,“ upřesnila mluvčí Otrokovic Lenka Vaculová.

Nábytková banka se nachází na ulici Svobodova 1909 a její provoz je vázán na provoz sběrného dvora. Pro občany je tato služba zcela zdarma.

Pokud chcete předat použitelný nábytek, je možné vhodnost předání a stav věcí konzultovat předem telefonicky 577 680 435 nebo prostřednictvím e-mailu nabytkova.banka@muotrokovice.cz s pracovníky sociálního odboru Městského úřadu Otrokovice. K e-mailu je vhodné přiložit fotografie nábytku nebo dalších věcí, které chtějí lidé do nábytkové banky předat,“ upozornil vedoucí oddělení sociální pomoci Městského úřadu Otrokovice Kamil Hric.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x