Nezisková organizace Nedoklubko a 1. FC Slovácko podpořili novorozenecké oddělení

Nezisková organizace Nedoklubko a fotbalisté Slovácka podpořili novorozenecké oddělení. Foto: Uherskohradišťská nemocnice
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V květnu letošního roku se pod patronátem neziskové organizace Nedoklubko uskutečnil charitativní běh a procházka pro miminka do dlaně. Do akce se letos zapojil i místní fotbalový klub 1. FC Slovácko a svými 117 uběhnutými kilometry, které proměnil na finanční příspěvek v hodnotě téměř 10 000 Kč, podpořil novorozenecké oddělení Uherskohradišťské nemocnice.

„Z vybraných prostředků bylo na novorozenecké oddělení nakoupeno potřebné vybavení v podobě odsávaček, kojících a zdravotnických pomůcek. Dále jsme předali také chobotničky, časopisy, deky a ručně šité čepičky určené právě pro předčasně narozené děti,“ uvedla Karla Uherková z organizace Nedoklubko.

Předání se zúčastnil také Stanislav Hofmann, obránce 1. FC Slovácko. „Doma máme předčasně narozené dítě, takže z vlastní zkušenosti vím, co všechno v Nedoklubku pro rodiče i nedonošená miminka dělají, moc si jejich práce vážím,“ prozradil svou motivaci obránce a iniciátor účasti fotbalového klubu na charitativní akci Hofmann.

Neziskové organizaci Nedoklubko, 1. FC Slovácku a všem, kteří se běhu a procházky zúčastnili a pomohli tak dobré věci, Uherskohradišťská nemocnice moc děkuje.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x