Nezodpovědní elektrokoloběžkáři. Jeden řídil se zákazem, druhý pod vlivem alkoholu

Foto: Policie ČR
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Hned ke dvěma dopravním nehodám, u kterých byli účastníky elektrokoloběžkáři, došlo v uplynulých dnech v Uherském Hradišti. Policisté následně zjistili, že jeden z nich má zákaz řízení všech vozidel, druhý byl pro změnu pod vlivem alkoholu.

V pátek krátce před jedenáctou hodinou dopolední řešili dopravní policisté nehodu osobního vozidla s elektrokoloběžkářem na ulici Na Stavidle v Uherském Hradišti. „Devětačtyřicetiletá řidička vozidla Nissan zde nedala přednost řidiči elektrokoloběžky, který se intenzivním bržděním snažil střetu zabránit a upadl na komunikaci,“ upřesnil policejní mluvčí Radomír Šiška.

Při pádu utrpěl zranění a byl z místa převezen záchrannou službou k ošetření do nemocnice. V průběhu šetření dopravní nehody policisté zjistili, že řidič elektrokoloběžky, patřící již do kategorie skupiny A, má platný zákaz řízení všech vozidel.

Jednatřicetiletému řidiči elektrokoloběžky tak hrozí za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní až tři léta za mřížemi,“ pokračoval Šiška.

Pro změnu dvaatřicetiletý elektrokoloběžkář způsobil v neděli krátce po dvacáté hodině dopravní nehodu na ulici Okružní v Uherském Hradišti. „Zejména v důsledku svého alkoholového opojení nepřizpůsobil rychlost svým již tak ovlivněným schopnostem a narazil do levé zadní části zaparkovaného vozidla Ford,“ sdělil Radomír Šiška.

Následným pádem muž utrpěl zranění, se kterým byl ošetřen v nemocnici. Policisté mu naměřili téměř dvě celé a osm desetin promile alkoholu v dechu.

Obě nehody dopravní policisté nadále šetří,“ uzavřel policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x