Nezvykle teplé září posunulo topnou sezonu v Otrokovicích o tři týdny

Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE – Topná sezona v otrokovické teplárně začala letos nezvykle až 9. října, tedy o tři týdny později než loni. Mohou za to nadprůměrné zářijové teploty.

Průměrná teplota v září byla 19 stupňů, což bylo o téměř 5 stupňů více než vloni. S vytápěním se proto začalo později. „Za posledních dvacet let jsme v září netopili pouze v letech 2006 a 2009,“ poznamenal předseda představenstva Teplárny Otrokovice Petr Jeník.

Dodavatelem tepelné energie pro vytápění a přípravu teplé vody pro více než 5 600 otrokovických domácností a řadu objektů občanské vybavenosti v Otrokovicích je Městská obchodní společnosti TEHOS. Veškerou tepelnou energii, kterou společnost rozvádí a dodává, nakupuje od Teplárny Otrokovice. Ta začne v nové topné sezoně víc využívat biomasu.

Dokončili jsme přestavbu jednoho kotle za více než 200 milionů. Spolu s uhlím teď můžeme na kotli pálit až 50 procent dřevní štěpky. Obdrželi jsme také certifikát, že plníme všechna kritéria udržitelnosti při výrobě tepla a elektřiny z biomasy,“ dodal Petr Jeník.

Podíl biomasy by se měl do budoucna ještě zvýšit. Teplárna nyní připravuje druhou etapu přestavby původně uhelného kotle, kde už se bude pálit pouze štěpka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x