Noční dopravní nehoda si vyžádala jeden život a čtyři zranění

Dopravní nehoda si vyžádala jeden život a čtyři zranění. Foto: HZS ZK
BRUMOV-BYLNICE - Jedno úmrtí, jedno těžké zranění a tři lehká zranění. To je tragická bilance dopravní nehody, ke které došlo ve středu večer na silnici u obce Svatý Štěpán poblíž Brumova-Bylnice. Na místě zasahoval i vrtulník.

Ve středu 18. srpna deset minut před devátou hodinou večer bylo krajské operační středisko hasičů informováno o dopravní nehodě dvou osobních automobilů nedaleko Brumova-Bylnice ve směru na místní část Svatý Štěpán. Protože se na místě nacházely zaklíněné osoby, k události byly okamžitě vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Valašské Klobouky a Slavičín a také posilová jednotka dobrovolných hasičů Brumov.

Ve směru od státních hranic se Slovenskem jelo osobní vozidlo, které řídil dvacetiletý mladík. Společně s ním jeli ve vozidle další dva mladí muži. Zřejmě vlivem rychlé jízdy dostal řidič vozidla smyk a přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem, které řídil osmačtyřicetiletý muž. Společně s ním jela ve vozidle dvaačtyřicetiletá žena, čtrnáctiletý chlapec a sedmasedmdesátiletá žena, která utrpěla zranění neslučitelná se životem. Ženu se nejprve snažili resuscitovat svědci nehody a následně i hasiči, zranění však byla natolik vážná, že přivolaný lékař musel konstatovat exitus. Druhá spolujezdkyně z tohoto vozidla vyvázla z dopravní nehody s lehkým zraněním, ostatní dva bez zranění. Ve druhém vozidle utrpěl těžké zranění dvacetiletý spolujezdec, kterého převážel do nemocnice vrtulník. Další dva mladí muži utrpěli zranění lehká.

Zraněným byla poskytnuta první předlékařská pomoc a následně byli transportováni do nemocnice. Dvěma účastníkům nehody a také příbuzným poskytli hasiči první psychickou pomoc,“ uvedl vrchní komisař Oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení Pavel Řezníček.

Po celou dobu řešení události byla silnice I/57 v obou směrech zcela uzavřena. Po úklidu vozovky a ukončení dokumentace byl provoz obnoven dnes krátce před pátou hodinou ranní.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x