Nová cyklostezka propojí kroměřížské místní části Vážany a Kotojedy

Foto: televize TVS
KROMĚŘÍŽ - Bezpečnější dostupnost místních částí Kroměříže umožní už brzy nová cyklostezka. Ta propojí dvě z nich, a to Vážany a Kotojedy. Dosud tady chyběl dokonce i obyčejný chodník.

Až tři nové cyklostezky povedou v budoucnu z Kroměříže do místních částí. Nejblíže realizace je cyklostezka z Vážan do Kotojed, jejíž hlavní význam spočívá v bezpečnosti silničního provozu. Dosud tady komunikace pro chodce či cyklisty úplně chyběla.

Zhruba 500 metrů dlouhá stezka pro chodce i cyklisty bude začínat u železničního přejezdu Kotojedy-Vážany, povede kolem stávající silnice směrem na domov důchodců a bude navazovat do ulice Lesní. Součástí stezky bude vybudování dřevěné lávky přes potok Kotojedka a rovněž odpočinkového místa.

Chodci i cyklisté poté už nebudou muset chodit či jezdit po silnici a snáze se dostanou do Vážan nebo v opačném směru do Kotojed a do areálu Hvězda.

Je vypsáno výběrové řízení, kdy město hledá zhotovitele této stavby. Jakmile bude vybrán zhotovitel, uzavřeme smlouvu a můžeme začít budovat. Máme připravené veškeré projektové dokumentace včetně stavebního povolení, takže nejsou žádné překážky, které by stavbě bránily. V letšním roce musí být stavba dokončena, uvedl starosta Kroměříže Tomáš Opatrný.

Náklady jsou odhadovány zhruba na 9,5 milionu korun. Více než 7,5 milionu pokryje dotace z evropských fondů.

Město Kroměříž dále připravuje cyklostezku, která povede do Postoupek, ve stádiu příprav je i cyklostezka do Trávnických Zahrádek, která povede okolo místního letiště.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x