Nová vyhlídka nad Drnovicemi: nebe, peklo, ráj

Drnovice. Foto: zlin.cz
DRNOVICE - Pěkné pohlazení pro turisty, kteří rádi zavítají do kouzelného kraje a taky se poučí o historii v Národním kulturním památníku na nedaleké Ploštině. To je Drnovická vyhlídka. Moc zajímavé místo, pomyslí si cyklista i pěšochodec, když sem zavítá.

Je to tu jako v hezké pohádce. Nebe, Peklo a prostě ráj.

„No, dá se to tak říct,“ usmívá se starosta obce se čtyřmi stovkami obyvatel Tomáš Zicha.

Samozřejmě nejlepší je, když je modré nebe, to se pak dá z vyhlídky krásně dohlédnout na Peklo a kopec Nad Peklem, což je téměř 700 metrů nad mořem.

„Nutno vysvětlit, že Peklo je úžasná lokalita, kde se před mnoha lety uskutečnil obrovský sesuv pískovce a místo je velice zajímavé. Nu a když to dáme dohromady s okolními krásnými lesy u nás nad obcí, u Ploštiny a třeba na nedalekém Klášťově coby nejvyšším bodě Vizovických vrchů, tak to můžeme směle prohlásit za přírodní ráj,“ doplňuje pan starosta.

Turistické a vyhlídkové odpočinkové místo voní novotou. Jde o zastřešenou vyhlídku a stejně stylový altán, dále přehledné a inspirativní informační tabule a další příslušenství včetně osvětlení solárními lampami.

„Při stavbě byl použit klasický přírodní materiál,, tedy modřínové dříví a pískovcový lomový kámen, střechy jsou pokryty ručně vyrobeným šindelem, na nejvyšším místě vyhlídky instalovali stavbaři kovaný kříž,“ upřesňuje některé detaily starosta.

Novinku, která osvěžuje místní krajinu, doplňuje solární stanice, nabít se tu dá nejen mobil, ale také elektrokola.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x