Nové turistické centrum má pomoci nastartovat cestovní ruch

V centru Zlína se otevřelo Krajské turistické informační centrum. Foto: Zlínský kraj
ZLÍN - V Baťově institutu ve Zlíně slavnostně otevřeli nové Krajské turistické informační centrum. To nabízí bezbariérovou recepci i příjemnou odpočinkovou zónu.

V přízemí 14. budovy bývalého továrního areálu ve Zlíně, kde mimo jiné sídlí také Muzeum jihovýchodní Moravy a Krajská galerie, najdete nově také Krajské turistické informační centrum. Jeho rozšíření bylo realizováno za přispění prostředků státního rozpočtu z programu Ministerstva pro místní rozvoj a rozpočtu Zlínského kraje.

„Já jsem moc ráda, že tady návštěvník najde bezbariérový přístup a také velice milý personál, který dokonce mluví anglicky, takže může podat informace i lidem, kteří nejsou místní a nerozumí česky, a zároveň je může nasměrovat na jiné turistické cíle jak ve Zlíně, tak v celém Zlínském kraji,“ uvedla výhody nového centra radní Zlínského kraje Zuzana Fišerová.


Toto informační centrum v prostorách institutu má ideální lokaci, protože sousedí s autobusovým a vlakovým nádražím. Návštěvníkům je přístupné sedm dní v týdnu a nabízí propagační materiály, mapy, interaktivní panely a bezplatnou wifi.


„Máme tady nově tři obrazovky, na kterých je program kulturních organizací, které zde sídlí, tj. muzea, galerie a knihovny, a na jedné obrazovce je program, který jde napříč celým Zlínským krajem,“ upřesnila ředitelka 14|15 Baťova institutu Petra Kubíková.

Otevřením se zvýšil počet oficiálně certifikovaných center v kraji, což je jedním z dlouhodobých cílů nové koncepce cestovního ruchu ve Zlínském kraj. Ten je potřeba po odmlce způsobené koronavirovou epidemií znovu probudit k životu.

„Věřím, že Krajské turistické informační centrum bude jedním z ambasadorů, který bude návštěvníkům i občanům Zlínského kraje poskytovat co nejvíce informací o kulturních akcích, turistických cílech i všech službách, které lze v rámci kultury i cestovního ruchu využívat v našem kraji,“ řekl náměstek hejtmana Zlínského kraje Lubomír Traub.

Centrála cestovního ruchu už teď připravuje další aktivity, kterými chce pomoci kulturním institucím a turistickým místům vrátit se zase do normálního režimu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x