Nové vedení kraje se seznámilo s managementem nemocnic

Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ - Všechny krajské nemocnice navštívil v těchto dnech hejtman Zlínského kraje Radim Holiš společně s náměstkyní pro zdravotnictví Olgou Sehnalovou a předsedkyní sociálního výboru Alenou Gajdůškovou. Do nemocnice ve Vsetíně a ve Valašském Meziříčí zavítal také radní Zbyněk Fojtíček s darem od občanů a dobrovolných hasičů Bystřičky, serveru Zlin.cz to oznámila Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Osobně jsme se seznámili s vedením krajských nemocnic. Hlavní bylo velké poděkování zdravotníkům za zvládání současné situace v době, která naše zdravotnictví těžce zkouší. Zároveň to byla naše první cesta po nemocnicích, abychom si udělali představu, jak fungují, a mohli tak co nejrychleji začít pracovat s expertními týmy na urychleném vytvoření koncepce krajského zdravotnictví,“ řekl hejtman Radim Holiš.

Návštěva ve Vsetínské a Valašskomeziříčské nemocnici byla spojena také s předáním daru pro zdravotníky, zorganizovaného obcí Bystřička, v níž starostuje nový krajský radní Zbyňek Fojtíček.

„Tento nápad vzešel od mého kolegy místostarosty Petra Rudoleckého, který je v naší obci zároveň předsedou sdružení dobrovolných hasičů. A protože máme i mezi našimi lidmi pracovníky přímo z první linie, chtěli jsme jim pomoci. Uspořádali jsme ve spolupráci s hasiči sbírku a nakoupili potřebné věci, které jsme rovným dílem rozdělili do nemocnic ve Vsetíně a ve Valašském Meziříčí,“ upřesnil radní Zbyněk Fojtíček.

Občané Bystřičky vybrali peníze, za něž byly pořízeny propisky, bavlněné ponožky, ručníky a další předměty, které mají nyní ve špitálech velkou spotřebu. „Předali jsme dar v hodnotě 35 tisíc korun. Pamatovali jsme také na různé dobroty, jako jsou nápoje, káva, tyčinky i vitaminy k dodání energie pro zdravotníky,“ doplnil Zbyněk Fojtíček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x