Novinářské zlato do Zlína. Martin Břenek slavil a zářil na kurtech i doma

Foto: zlin.cz
STARÁ BOLESLAV - Vždy jednou ročně se sjedou novináři na své tenisové mistrovství republiky. To se tentokrát konalo (a vydařilo navzdory dešťovým kapkám) nedaleko Prahy v historicky tuze slavném areálu v Houšťce ve Staré Boleslavi. Mezinárodní punc dodali šampionátu dva slovenští žurnalisté, pánové Kováčik a Chmel, mimochodem oba výborní tenisté i parťáci.

Turnaj se pokaždé hraje osvědčeným systémem, v sobotu se odehrávají dvouhry, v neděli pak stejně líté zápasy ve čtyřhrách. Účastníky rozdělili organizátoři i tentokrát do dvou věkových kategorií, svoji soutěž hrály i dámy.

V mladší kategorii do 45 let, která je ovšem otevřena i poněkud starším, ale velmi kvalitním hráčům, nakonec zvítězil jako mnohokrát v minulosti vynikající tenista, moderátor a reportér České televize Marek Wollner. Ten si ve finále poradil s mladším Vladimírem Vokálem z Rádia Impuls poměrem 9:2.

V kategorii starších se třpytí zlato ve Zlíně. Martin Břenek ze Zlínského deníku suverénně zdolal úplně všechny soupeře a naprosto zaslouženě získal titul. Což ho jistě potěšilo stejně, anebo ještě více, jako přivítání doma.

„Byly koláčky, štamprlička a kluci mi napsali i nádherný plakát, když už prý mají tátu tím mistrem republiky,“ smál se osvědčený sportovní žurnalista parádnímu počinu svých synů i manželky.

Třetí pozici vybojoval v této kategorii po zajímavých bojích mezi kapkami deště další Zlíňan Jan Čada.

Neděle patřila čtyřhře a zápasy měly už pod taktovkou sluníčka výbornou úroveň. Titul zůstává v Praze a je dílem dvojice Vokál – Pavlíček.

V ženách pak oslavila prvenství pražská Lenka Andelová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x