Novorozenecké oddělení obdrželo přístroje za téměř půl milionu. Do nemocnice přijela i Vendula Pizingerová

Foto: KNTB
ZLÍN – Novorozenecké oddělení Baťovy nemocnice obdrželo od nadačního fondu Kapka naděje přístrojové vybavení hodnotě 483 tisíc korun. Dar zdravotníkům osobně předala zakladatelka a prezidentka Kapky naděje Vendula Pizingerová.

S novorozeneckým, ale také s dětským oddělením zlínské nemocnice máme dlouhodobou spolupráci a je naší radostí podporovat úsilí zdravotníků při záchraně předčasně narozených dětí. Lékaři i sestry z těchto oddělení pro děti a jejich rodiče dělají maximum, jejich laskavá a profesionální péče nemá hranice. Sama mám malé dítě, a snad proto je téma předčasných porodů pro mě osobní a citlivé,“ svěřila se Vendula Pizingerová.

Daru nadačního fondu si ve zlínské nemocnici velmi váží. „Kapka naděje a paní Vendula Pizingerová jsou naši stálí podporovatelé. Mnohaletá přízeň je pro nás velmi vzácná i potřebná. Dar speciálního přístrojového vybavení je obrovsky přínosný,“ uvedl náměstek pro léčebnou péči KNTB a primář novorozeneckého oddělení Jozef Macko.

Nadační fond věnoval v letošním roce Novorozeneckému oddělení KNTB dva resuscitátory, přístroj na screening sluchových vad u novorozenců a přístroj na měření pulzní oxymetrie.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x