Nový domov Otrokovice získal nové prostory pro své služby

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Jednou ze služeb Charity Otrokovice je azylový dům Nový Domov Otrokovice, který pomáhá rodinám s dětmi, samotným matkám s dětmi a ženám bez střechy nad hlavou. Od února letošního roku má služba další prostory, kde pomáhá, a to nedaleko současného sídla, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Stehlíková.

„Jedná se o byt v běžné domovní zástavbě. Zde budou službu využívat naši klienti, kteří aktivně řeší svou situaci. Současný azylový dům je malý a nestíháme uspokojit žadatele o službu. V minulém roce jsme jich museli odmítnout více jak 40,“ uvedla vedoucí služby Veronika Halasová.

Nový Domov má také svého patrona. Stala se jím firma Pipelife. Všichni zaměstnanci této firmy již tradičně, v rámci vánočního večírku, přispěli na vybavení služby. Tentokrát byli finanční i hmotné dary použity na vybavení nových prostor. „Bylo třeba vymalovat, vyměnit některé zásuvky, vypínače, vodovodní baterie a samozřejmě se museli prostory vybavit základními věcmi,“ uvedla Vladana Trvajová, fundraiserka Charity Otrokovice.

Snahou naší služby je, aby se klienti osamostatnili. „Často k nám přijdou jen s igelitkou s pár základními věcmi. Jsme rádi, že jim můžeme poskytnout zázemí, aby měli o starost méně. Od dalších prostor si slibujeme, že se naučí být více zodpovědní za chod a provoz domácnosti. Prostředí by mělo být více ještě více rodinné, prostě takové, jak jsme my ostatní zvyklí. Na poskytování služby se nic nemění, pomoc sociálních pracovníků a podmínky služby jsou zde stejné,“ doplnila Veronika Halasová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x