Nový hospic Most k domovu chystá pro veřejnost den otevřených dveří

Foto: Ilustrační foto Zlin.cz
ZLÍN-ŠTÍPA - V pátek 26. června si široká veřejnost může přijít prohlédnout nově zrekonstruované prostory Centra pro léčbu bolesti a paliativní medicíny a mobilní hospic Most. Jejich nové zázemí vzniklo v objektu bývalého Štípského šenku na Mariánském náměstí, serveru Zlin.cz to sdělila primářka zařízení Eva Hegmonová.

Opravené prostory si lidé budu moci přijít prohlédnout v pátek od 10.00 až do večera. „Rádi zájemcům prostory představíme a odpovíme na všechny dotazy,“ řekla primářka Hegmonová.

Ve Zlínském kraji funguje centrum bolesti jen na dvou místech, problematice se věnuje ambulance v Krajské nemocnici T. Bati a Centrum pro léčbu bolesti a paliativní medicíny ve zlínské části Štípa. Hospicovou péči v kraji zajišťuje kromě štípské organizace ještě pět dalších.

Most k domovu má 10 stálých pracovníků, za šest let působnosti obsloužili na tisíc pacientů. Měsíčně služeb hospice využívá 15-20 pacientů, délka péče je asi 14 dnů, u onkologických pacientů pak trvá přibližně týden. Ambulance centra pracuje denně, k dispozici má malý stacionář, kde podává například infuze proti bolestem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x