Nový most přes Dřevnici se otevře začátkem listopadu. Pozor na změnu provozu

Foto: Město Zlín
ZLÍN – V pondělí 7. listopadu se v Přílukách otevře nový most přes Dřevnici, který umožní napojení této místní části na hlavní silniční tepnu I/49. Při přejezdu mostu začne pro řidiče platit zcela nový režim. Stávající most bude uzavřen.

Práce v této lokalitě však ještě nekončí. Provoz v křižovatce nového napojení tak bude řízen kyvadlově mobilním semaforem. Standardní semafory na křižovatce na Pančavě budou vypnuty,“ sdělil podrobnosti náměstek primátora pro oblast dopravy Michal Čížek.

Na silnici I/49 od křižovatky Pančava až za nové napojení budou nyní probíhat práce na rozšíření silnice první třídy. V první etapě půjde o rozšíření směrem na Vizovice a ve druhé etapě směrem do Zlína. „Dokončení a návaznost prací však ještě ovlivní podzimní počasí,“ uvedl tiskový mluvčí města Zlín Tomáš Melzer.

Provoz bude v těchto místech upraven tak, že levé odbočení do průmyslové zóny ve směru od Zlína bude umožněno pouze nákladním vozidlům a autobusům. Pro osobní vozidla bude navržena objízdná trasa přes Želechovice nad Dřevnicí a Lužkovice. Provoz na ulici Cecilka za křižovatkou s ulicí Pekárenská bude veden pouze v jednom směru, a to směrem do průmyslové zóny tak, aby byl umožněn vjezd do průmyslové zóny kolem nemocnice.

Zjednosměrnění je zde tedy záměrně a to z důvodu, aby se předešlo kolonám na výjezdu kolem nemocnice,“ dodal Melzer.

Do konce roku 2022 je také naplánované zprovoznění nové světelné signalizace v křižovatce nového napojení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x