Nový název, ambiciózní partneři. Ševci se chtějí vyhnout bojům o záchranu

Trenér fotbalistů Zlína Jan Jelínek na čtvrteční tiskové konferenci. Foto: FC TRINITY ZLÍN
ZLÍN - S novým názvem, dresy i logem vyrazí v sobotu v 16 hodin do nové ligové sezony fotbalisté Zlína. Tým FC TRINITY se chce konečně vyhnout bojům o záchranu a v tabulce se posunout výš.

Máme nové ambiciózní partnery a stejně ambiciózní musíme být i my. Loni nám chyběly dva body od účasti v prostřední skupině, kam bychom se chtěli po základní části dostat,“ uvedl na tiskové konferenci generální manažer Zlína Zdeněk Grygera.

Už jsem tady třetí sezónu a pokaždé si říkáme, že můžeme hrát střední skupinu a tlačit na soupeře před námi. Ale pak jsme stejně měli herní výpadky a bojovali jsme mezi poslední a střední skupinou. Tým je opět sestaven dobře, doufám, že se hned na start sezóny dají všichni zranění do kupy a konečně potvrdíme sílu týmu a sezónu zvládneme lépe,“ přidal se kapitán Ševců pro nadcházející sezonu Václav Procházka.

Klub nese nový název Trinity, který po 11 letech vystřídal Fastav. Vedle nového titulárního partnera získali Zlínští i podporu sázkové kanceláře Tipsport. Na Letné v létě dokončili výměnu střídaček a nová je výběhová zóna na hlavním stadionu. Ve sportovním areálu na Vršavě zase vznikla nová umělá tráva.


Ligový tým se ale zásadně nezměnil. Největší ztrátou ve zlínském kádru je odchod záložníka Cheicka Oumara Condeho do FC Curych. Zatímco za něj našel Zlín náhradu v osobě opavského Josse Didiby, problémy má v útoku. Ze sestavy na minimálně měsíc vypadl zkušený Antonín Fantiš, neboť měl dopravní nehodu a je po operaci ramene.

Do ofenzivy v létě Ševci angažovali ghanského záložníka Johnsona Owusua a černohorského útočníka Nedjeljka Koviniče. „Mají ale tréninkové manko a na začátek sezony nejsou připraveni,“ přiznal trenér Jan Jelínek.

I když Yunise Moravané neangažovali, získali na půlroční hostování útočníka Jana Silného z Jablonce.

Tým absolvoval soustředění ve Velkých Karlovicích a během léta sehrál sedm přípravných utkání s bilancí čtyř výher, dvou remíz a jedné porážky. Zlínští dali 11 branek, na nichž se podílelo devět střelců. „Je dobré, že nemusíme spoléhat pouze na jednoho koncového hráče, ale góly lze rozložit na více fotbalistů,“ uvedl Jelínek.

Ševci zahájí ligovou sezonu sobotním domácím zápasem s Mladou Boleslaví, pak je čeká venku Slavia a Baník Ostrava. „Je to docela drsné, ale fotbal takový prostě je. Pokud chceme být úspěšní, musíme zvládat i takto těžké zápasy. Rozhodně se ale v nich musíme představit v jiném světle než při generálce s Prostějovem,“ ví dobře Jelínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x