Nový ročník projektu Tvoříme Zlín zná své vítěze

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - Hotovo a spočítáno. Třetí ročník projektu participativního rozpočtu s názvem Tvoříme Zlín zná své vítěze, serveru Zlin.cz to řekl Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínské radnice.

Zasláno bylo 34 návrhů a po vyhodnocení jich bylo do hlasování připuštěno 28. O tom, který z projektů se bude realizovat, rozhodli Zlíňané v internetovém hlasování. Hlasovat šlo také osobně prostřednictvím kanceláří místních částí, v městském informačním centru v budově radnice a nově také prostřednictvím aplikace Mobilní rozhlas.

Z ročníku 2020 se bude realizovat hned devět návrhů. Dva velké projekty a sedm malých. V kategorii malé projekty hlasovalo 1 220 hlasujících a v kategorii velké projekty bylo odevzdáno 1 453 hlasů.

„Nejvíce hlasů ze všech projektů obdržel návrh na odpočinkovou vyhlídku Gahurova prospektu. Ten obdržel 521 hlasů. Na druhém místě, dle počtu hlasů, se umístil tzv. malý projekt na zřízení veřejného WC v Centrálním parku. Tento počin získal 409 hlasů,“ prozradila radní Jana Bazelová.

Mezi tzv. velkými projekty ještě uspěl návrh na rekonstrukci okolí kaple Panny Marie na Zlínských pasekách. Mezi malými projekty, s rozpočtem do půl milionu korun, uspělo sedm návrhů, které město začne od ledna 2021 uvádět v život. Kromě již zmíněného WC v Centrálním parku lidé ještě rozhodli o realizaci tůňky Pod Stráněmi, veřejného tábořiště na Podlesí, přístřešku MHD Mokrá II – Na Drahách, bezbariérové úpravě chodníku, zvýšení kapacity parkovacích míst a o opravě průchozího chodníku mezi ulicí Pod Vrškem a ulicí Pod Školou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x