Nový venkovní areál uherskobrodského aquaparku se otevře v polovině června

Foto: televize TVS
UHERSKÝ BROD - Významná městská investice se v Uherském Brodě chýlí k závěru. Nový venkovní areál aquaparku Delfín přivítá první návštěvníky v polovině června.

V dubnu loňského roku zahájilo město prostřednictvím své příspěvkové organizace CPA Delfín výstavbu nového venkovního areálu aquaparku Delfín. Jeho součástí bude velký zážitkový bazén včetně tří plaveckých drah, skokanský bazén pro skoky z prkna, dojezdový bazének k desetimetrovým skluzavkám a samostatně bude umístěno dětské brouzdaliště.

V současnosti je to v takovém stavu, že bazény a hlavní atrakce jsou osazené a prakticky hotové. Teď připravujeme terénní úpravy, které s bazény souvisí, chodníky a čisté zóny. Začíná se připravovat také vlastní výsadba zeleně, která je nedílnou součástí slunících ploch,“ popsal ředitel CPA Delfín Vlastimil Šmýd.

Nedílnou součástí projektu je i budování parkovacího domu. Pod střechu nového objektu se vejde 180 automobilů a jeho součástí bude i napájecí jednotka pro elektromobily.

Veškeré finanční prostředky, které padly na výstavbu venkovního areálu koupaliště, jdou z rozpočtu města. Do projektu nejsou zapojeny žádné jiné finanční či dotační zdroje. Je to jedna z největších investičních akcí, které město tímto způsobem za posledních deset let realizovalo,“ uvedl starosta Uherského Brodu Ferdinand Kubáník.

Nový venkovní areál brodského Delfína bude mít kapacitu až patnáct set návštěvníků, a pokud vše půjde podle plánů, otevře své brány občanům města i okolí v polovině června letošního roku.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x