Nový vizuál zlínského divadla má působit zneklidňujícím dojmem. Co na něj říkáte?

Foto: MD Zlín
ZLÍN – Vizuál, který komunikuje a vyvolává emoce a otázky. Tak by se dala ve zkratce popsat grafika doprovázející inscenace 78. sezony Městského divadla Zlín.

Autory vizuálu jsou grafik Michal Malina a fotograf Marek Malůšek, kteří s Městským divadlem Zlín spolupracují už několik let.

„Vizuály inscenací spojuje nepřehlédnutelný grafický vstup, který v podobě základních geometrických tvarů naznačuje podoby vztahů hlavních postav jednotlivých inscenací. Tyto defekty, které doplňují a současně nabourávají fotografie či přímo figury, mají na diváka působit zneklidňujícím dojmem, klást mu otázky a být podnětem k hlubším úvahám,“ komentuje princip vizuálu grafik Michal Malina.

Vyhodnocení a výsledná volba konkrétních geometrických tvarů, jejich symbolika s ohledem na různé parametry sociálních situací a vztahů mezi postavami, byla navržena s pomocí umělé inteligence. Samotné geometrické tvary se také v podobě piktogramů stávají symboly jednotlivých dramatizací. Užité fotografie zachycují tváře herců obsazených do hlavních nebo významných rolí. 

„Při volbě stylizace a řešení fotografií jsme si nekladli za cíl vycházet z konkrétní scénografie a kostýmů. Plakáty tak tvoří svébytné dílo, které volně ilustruje jednotlivé inscenace. Portréty doplňuje pozadí, které má u diváka evokovat pocit struktury konkrétního prostředí. U každého titulu jsme pracovali se specifickým způsobem osvětlení a výslednou atmosféru jsme prohloubili i barevným řešením,“ přibližuje postup fotograf Marek Malůšek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x