O bezplatné vyšetření mateřských znamének byl v Uherském Hradišti enormní zájem

Foto: Uherskohradišťská nemocnice
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Obrovský zájem byl letos o preventivní vyšetření mateřských znamének v Uherskohradišťské nemocnici, které se zde konalo při příležitosti Evropského dne melanomu. Zdravotníci v kožních ambulancích vyšetřili téměř dvě stovky lidí.

Bezplatného preventivního vyšetření kůže využilo v pondělí 13. května na Kožním oddělení Uherskohradišťské nemocnice celkem 183 lidí, což je o 114 více než v loňském roce.

Z celkové počtu vyšetřených byl ve třech případech diagnostikován nejzávažnější typ rakoviny kůže – maligní melanom, u dalších tří pacientů se jednalo o další typy zhoubných nádorů, ve dvaceti případech byla odhalena prekanceróza, tedy stav předcházející vzniku rakoviny kůže,“ shrnuje výsledky preventivní akce primářka kožního oddělení Eva Valihrachová.

Všem pacientům, u kterých byl objeven problém, bylo doporučeno odstranění kožních výrůstků a znamének s následným histologickým vyšetřením, jež dokáže přesně určit diagnózu kožního onemocnění.

Letos jsme o vyšetření ze strany veřejnosti zaznamenali opravdu enormní zájem. Svědčí to o tom, že si lidé čím dál více uvědomují důležitost prevence,“ dodává primářka Valihrachová.

Mezi zájemci o vyšetření byli pacienti všech věkových kategorií. Zdravotníci mezi příchozími dokonce evidovali i pacienty z Kyjovska, Zlínska a Hodonínska.

--> --> --> --> -->