O Dušičkách využijte raději služeb MHD, radí policie

Na Dušičky posílí policie kontroly na hřbitovech. Foto: Zlin.cz
ZLÍN – Policie posiluje už v těchto dnech v souvislosti s blížícími se Dušičkami, které letos připadnou na úterý 2. listopadu, kontroly na městských hřbitovech a v jejich blízkosti. Zvýšené kontroly budou pokračovat i po dobu dalších dvou týdnů.

Ve dnech, kdy se letos předpokládá největší nápor návštěvníků na hřbitovech, tedy zejména o víkendu 30. – 31. října a v nadcházejícím týdnu, realizuje Městská policie Zlín dopravně bezpečnostní opatření. Během něj budou strážníci dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu nejen v blízkosti Lesního hřbitova, ale také v místech posledního odpočinku v dalších částech města.

Naší prioritou přitom bude zajištění bezpečného průjezdu vozidel městské hromadné dopravy a integrovaného záchranného systému. Apeluji proto na motorizované návštěvníky Lesního hřbitova, aby svá vozidla parkovali na místech k tomu určených a byli ohleduplní k sobě navzájem i k ostatním účastníkům silničního provozu,“ uvedl ředitel Městské policie Zlín Milan Kladníček.

Z tohoto důvodu policie vyzývá veřejnost, aby zvážila nutnost návštěvy zejména Lesního hřbitova soukromými vozidly a raději přednostně využila rozšířených služeb MHD. Policie dále upozorňuje návštěvníky pietních míst, aby věnovali zvýšenou pozornost vlastní bezpečnosti a ochraně majetku.

V žádném případě neponechávejte v zaparkovaných automobilech cenné nebo zdánlivě cenné předměty, při údržbě hrobů neodkládejte tašky s osobními doklady, platebními kartami a finanční hotovostí na místa, kde je nebudete mít pod přímou kontrolou, vyhýbejte se opuštěným místům a k návštěvě hřbitovů raději zvolte takovou denní dobu, kdy se zde budou pohybovat i další lidé,“ dodal závěrem Kladníček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x