O vánočních svátcích se strážníci nenudili, řešili zaplavenou silnici, zavšiveného opilce i muže, co viděl tlupu medvědů

Foto: Policie ČR
ZLÍN - Během letošních vánočních svátků měli zlínští strážníci podstatně méně práce než v běžných volných dnech. Přesto řešili tři neobvyklé případy, serveru Zlin.cz to řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Hlídka strážníků z okrsku Kostelec – Štípa například zjišťovala, proč komunikaci mezi místní částí Štípa a obcí Hvozdná zaplavila voda ze zdejších polí. Jak bylo následně zjištěno, příčinou byly ucpané kanalizační vpusti, na nichž se nacházely naplavené kameny, větve, zbytky rostlin, zemina a bohužel také odpadky. Strážníkovi se po chvíli podařilo vpusti vlastními silami vyčistit a zprůchodnit.

O několik hodin později byla povolána jiná hlídka strážníků do průmyslového areálu, kde se nacházela podnapilá osoba, která tloukla pěstmi do oken jedné z budov. Strážníci zjistili, že se jedná o 46letého muže, který nedokázal v důsledku těžké opilosti kontrolovat své chování. Po provedeném lékařském vyšetření tak následoval jeho převoz k bezpečnému vystřízlivění do kroměřížské záchytné stanice.

„Zde pak bylo zjištěno, že dotyčný trpí nakažlivou kožní chorobou a jeho tělo i oděv jsou zcela zahmyzeny vší šatní. Strážníky tak čekala po návratu kompletní dezinfekce a desinsekce jak služebního vozidla, tak i stejnokrojů,“ podotkl Janík.

Ve večerních hodinách pak přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení od pracovníka ostrahy jedné ze zdejších firem. Ten operačního důstojníka přesvědčoval, že na vlastní oči viděl, jak po areálu chodí čtveřice ledních medvědů – mělo se podle něj jednat o medvědici s medvíďaty, kteří slídili mezi garážemi. Později se muž opravil s tím, že nešlo o medvědy lední, ale hnědé.

Když se strážníci s dotyčným zkontaktovali, muž jim řekl, že medvědí rodinka už areál opustila, a to tak, že přelezla plot a vydala se k řece. Hlídka pro jistotu areál pročesala, ale žádné šelmy nebjevila. „Následovalo tak vyšetření na ovlivnění alkoholem, které bylo (tak trochu podle očekávání) pozitivní,“ dodal Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x