O víkendu se otevřou památkové domky Slovácka

foto: Slovácko
SLOVÁCKO – Víkend 4. – 5. června nabídne ojedinělou akci. Více než padesát lidových domků, malých muzeí či drobných expozic otevře svá dvířka návštěvníkům.

Oba víkendové dny nabídnou milovníkům Slováckých tradic a kultury jedinečnou příležitost navštívit několik desítek slováckých lidových domků, muzeí a dalších drobných expozic. Výčet otevřených památek je skutečně pozoruhodný. Návštěvníci budou moci procestovat Kopanice, Buchlovsko, Kyjovsko a zastavit se až v Podluží. Na mnohých místech bude také připraven doprovodný program.

Zavítat můžete například do Babic, kde bude otevřené Muzeum myslivců a pytláků. Následně se po cestě můžete zastavit do Huštěnovic a zdejšího muzea a následně si zaskočit do Jalubí a prohlédnout si větrný mlýn.

Namátkou můžeme zmínit také Památník J. A. Komenského v Komni, muzeum sklářství na Stupavě, muzeum lidových pálenic ve Vlčnově nebo Muzeum v přírodě Topolná.

Tím ovšem výčet míst k navštívení nekončí. Expozice budou připraveny také v Šumicích, Dolním Němčí, Nivnici, Hluku, Ostrožské Lhotě, Popovicích, Strání, Mikulčicích… Zkrátka kam vkročíte, tam narazíte na krásnou památku života na Slovácku.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x