O výstavu Poklady z Hostýnských vrchů je enormní zájem, muzeum ji prodloužilo

Foto: Muzeum jihovýchodní Moravy
ZLÍN - Doslova fronty stojí lidé na výstavu Muzea jihovýchodní Moravy Poklady z Hostýnských vrchů. Muzeum se proto expozici rozhodlo prodloužit, a to do neděle 9. srpna, serveru Zlin.cz to sdělila vedoucí obchodního oddělení muzea Silvie Lečíková.

Před dvěma týdny vystavilo Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně dva depoty zlatých a stříbrných mincí, objevených letos v létě, aby měla veřejnost možnost se s nimi seznámit před odesláním na další expertizy.

Výstava se těší mimořádnému zájmu veřejnosti. Muzeum proto mimořádně otevřelo výstavní prostory krátkodobých výstav, kde jsou mince k vidění, i v pondělky, ale ani tak zájem neopadá.

„Doslova davy lidí a fronty u pokladen svědčí o tom, jakou pozornost poklady a jejich historická hodnota vzbudily,“ poznamenala Silvie Lečíková. „Nás to samozřejmě moc těší z hlediska návštěvnosti, ale ještě víc proto, že lidem ve Zlínském kraji i odjinud není historie regionu lhostejná.“

Muzeum se s ohledem na přetrvávající zájem rozhodlo prodloužit tuto výstavu až do neděle 9. srpna. Mimořádně bude otevřeno i v pondělí 3. srpna, a to od 10.00 do 16.00 hodin, v ostatní dny do 18.00 hodin. Vzhledem k tomu, že v prostorách jsou k vidění i další krátkodobé výstavy muzea (Příběh železa, Krysáci, Baťův pedikér) a protože děti mají po celé prázdniny vstup do muzea zdarma v rámci akce Zlínský kraj dětem, jeví se Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně jako dobrý tip na prázdninový výlet.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x