O využití městských nemovitostí mohou rozhodnout i obyvatelé Zlína

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - Obyvatelé města Zlína se mohou zúčastnit anonymního dotazníkového šetření zaměřeného na využívání obecních nemovitostí. Serveru Zlin.cz to uvedla za zlínskou radnici Irena Orságová.

Svůj názor na hospodaření s obecním majetkem mohou lidé vyjádřit do dotazníku na stránce https://1url.cz/czkyL do 15. srpna.

Dotazník je součástí projektu Optimalizace využívání nemovitostí v majetku obcí Západočeské univerzity v Plzni, do kterého se statutární město Zlín zapojilo. Výsledkem řešení projektu bude metodika, jež na základě zjištěných preferencí obyvatel umožní zhodnotit souvislosti, a následně poskytne vedení města podklady pro rozhodování o efektivním využití obecního nemovitého majetku.

„Město spravuje velký počet budov, které využívají městské organizace (například školy), neziskové organizace ze sociální či kulturní oblasti, nebo jsou pronajímány pro podnikatelské aktivity. Projekt, jehož nedílnou součástí je právě dotazník, by měl ve výsledku ukázat další možnosti efektivního způsobu využití městského nemovitého majetku, a to včetně optimalizace zejména budoucích nákladů a přínosů provozování městských nemovitostí,“ vysvětlil náměstek primátora města Zlína Pavel Brada.

Projekt Optimalizace využívání nemovitostí v majetku obcí se zaměřuje především na budovy, jejichž další využití obce právě řeší. V případě Zlína jde třeba o budovu soudu, která je již několik let opuštěná a její využívání brzdí vlastnické vztahy přiléhajících pozemků. Město Zlín v této věci vede intenzivní vyjednávání a současně zvažuje konkrétní možnosti její náplně.

Cílem projektu Západočeské univerzity v Plzni je přispět k rozvoji obcí a regionů, zejména ke zlepšení kvality prostředí pro život (vytvoření potenciálu pro rozvoj podnikání, volnočasové, komunitní i individuální vyžití), zvýšení ekonomické efektivity hospodaření obcí (v rámci využívání nemovitostí a investic do jejich obnovy) a zlepšení vzhledu, technického stavu a zvýšení hodnoty nemovitostí v majetku obce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x