Obránce Cedidla přestupuje do Jablonce, Bartošák prodloužil smlouvu

Obránce Martin Cedidla opouští Zlín a míří do Jablonce nad Nisou. Foto: FK Jablonec
ZLÍN – Fotbalisté Zlína po dvou příchodech hlásí další ztrátu. Po Tomu Slončíkovi a Alexandru Bužkovi opouští mateřský oddíl také Martin Cedidla. Dvaadvacetiletý obránce, který až doteď hájil pouze žluto-modré barvy rodného Zlína, přestupuje do Jablonce.

„Chtěl bych poděkovat Zlínu (od trenérů přes spoluhráče až po realizační tým a vedení) a taky vám fanouškům za krásných šest let v A týmu a dalších 12 let v mládeži. Za podporu, kterou jste mi dávali jak v dobrých, tak i horších časech. Cítím, že teď je ten čas zkusit novou výzvu. Vím, že fotbal je strašně rychlý a vím, že kdybych to nezkusil, tak si to budu zbytek života vyčítat. Budu Vám držet palce a věřím, že se příští rok vidíme tam, kam Zlín jednoznačně patří,“ rozloučil se Martin Cedidla.

Zatímco poctivý bek míří na sever Čech, Lukáš Bartošák dál zůstává věrný Zlínu. Zkušený krajní obránce či křídelník v pátek prodloužil na Letné smlouvu, ševcům se upsal i pro nadcházející soutěžní druholigový ročník.

„Prodloužení smlouvy pro mě znamená motivaci pokračovat v práci naplno. Příprava je intenzivní a celý tým pracuje tvrdě, abychom splnili naše cíle. Věřím, že budeme hrát nahoře a snad se porveme o postup,“ doufá třiatřicetiletý fotbalista.

Brumovský rodák odehrál za Zlín 125 soutěžních utkání, ve kterých si připsal osm branek a deset asistencí. S ševci si taky zahrál Evropskou ligu a oslavil zisk Československého Superpoháru.

Bartošák v kariéře prošel i Hlučínem, Viktorií Žižkov, Libercem a Karvinou, dostal se i do reprezentace. 

--> --> --> --> -->