Obří adventní věnec i vánoční rozhledna. Za dva týdny začnou ve Zlíně adventní trhy

Zlínské adventní trhy letos odstartují 2. prosince. Foto: archiv MěÚ Zlin
ZLÍN - První prosincovou sobotu odstartují na náměstí Míru tradiční adventní trhy. Během nich zde vystoupí řada známých interpretů, místních kapel i dětských folklorních souborů. Novinkou bude letos unikátní vánoční rozhledna a obří adventní věnec.

„V neděli 3. prosince rozsvítíme na náměstí nejen zlínský vánoční strom, ale taky první svíci na obřím adventním věnci. Novinkou letošních adventních trhů, které budou jedinečnou příležitostí také k často přes rok opomíjeným setkáním, bude zlínská vánoční rozhledna. Jedná se o speciální konstrukci, která nabídne návštěvníkům mimořádný pohled shora na nasvícené náměstí,“ řekl primátor Jiří Korec.

Vyvrcholením slavnostní neděle bude koncert Anety Langerové. V následujících třech týdnech vystoupí na zlínském pódiu ale i další zvučná jména. Těšit se můžete na koncerty kapely Jelen, Pokáče nebo Báru Basikovou. Z místních interpretů se představí například Petra a Radovan Královi, Avion Big Band či Velký dechový orchestr Zlín. O program nebudou ochuzeni ani nejmenší návštěvníci. Pro ně se chystají tvořivé dílničky, dětské kinečko s pohádkami, Mikulášská nadílka nebo kolotoče. Od soboty 9. prosince přibydou na náměstí stánky s řemeslnými výrobky a vánočním sortimentem.

Adventní trhy skončí v pátek 23. prosince. Náměstí ale i poté nezůstane prázdné. Od úterý 26. prosince až do neděle 1. ledna 2024 zde bude otevřeno několik stánků s občerstvením a vánoční stodola s živou hudbou. Na Nový rok se navíc na náměstí T. G. Masaryka uskuteční tradiční novoroční ohňostroj, po kterém bude na náměstí Míru následovat afterpárty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x