Obsah kapes hokejového fanouška vyrazil policistům dech

Zápas mezi Zlínem a Olomoucí provázela zvýšená bezpečnostní opatření. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Výsledek pátečního moravského derby mezi domácími Berany a hostující Olomoucí zcela jistě potěšil všechny milovníky hokeje z Baťova města. Méně důvodů k radosti měli příslušníci policie, kteří měli plné ruce práce s neukázněnými fanoušky.

Pořadatelé utkání společně s policisty vyhodnotili extraligové střetnutí mezi Zlínem a Olomoucí jako rizikové. Tomu odpovídala zvýšená bezpečnostní opatření, do kterých se zapojilo na šedesát policistů, desítky strážníků zlínské městské policie, členové bezpečnostní agentury a pořadatelé utkání.

Dvakrát musela zakročit pořádková jednotka, která při snaze oddělit oba tábory napadajících se fandů použila ve více než čtyřiceti případech donucovací prostředky. V průběhu bezpečnostního opatření bylo policisty zjištěno pět přestupků proti veřejnému pořádku,“ uvedl mluvčí krajské policie Petr Jaroš.


V průběhu utkání byl uvnitř stadionu napaden policista, který právě dokumentoval jednu ze šarvátek. Osmadvacetiletý muž z Olomoucka do kriminalisty nejprve úmyslně strčil, a přestože se policista okamžitě prokázal služebním odznakem, násilník svého jednání nezanechal a udeřil policistu do obličeje.

Fanoušek byl následně zadržen a noc strávil v policejní cele. To, že byl pod vlivem alkoholu a nadýchal 1,7 promile, nikoho nepřekvapovalo. Překvapivý byl ovšem obsah jeho kapes. V těch měl kromě osobních věcí i maskovací kuklu a dvě dlažební kostky,“ upřesnil Petr Jaroš.


Osmadvacetiletý muž je podezřelý ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví, za což mu hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x