Obyvatelům Otrokovic začne sloužit nové hřiště

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Od neděle 2. srpna může veřejnost využívat nové hřiště v Otrokovicích na Padělkách. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Pastuszková.

V minulém roce v Kvítkovicích na Padělkách město vybudovalo nové sportovní víceúčelové hřiště. V letošním roce bylo toto hřiště doplněno o sportovní povrch a dále se bude rozšiřovat o dětské hřiště.

Výstavba byla rozdělena na dvě části do dvou let. Práce na druhé etapě začaly letos v polovině června s předpokládaným ukončením v polovině září. „Podařilo se nám zkrátit lhůtu výstavby v předstihu, a proto můžeme sportovní hřiště otevřít a umožnit veřejnosti jeho využívání,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Hřiště bude sloužit k rekreačním a sportovním aktivitám. Sportovní hřiště je vhodné pro fotbal, házenou, malou kopanou, volejbal, nohejbal, tenis či florbal.

V současné době je ve výstavbě dětské hřiště. „Děti se mohou těšit na hřiště, kde bude umístěn například kolotoč, průlezky a herní prvky ve tvaru hřibu, hřiště bude doplněno grafickými motivy opice, berušky, ježka a skákacího krokodýla,“ vyjmenovala plánované prvky Alena Lacigová z odboru rozvoje města. Dodala, že pokud budou klimatické podmínky příznivé, dětské hřiště by mohlo být dokončeno během tří týdnů.

Náklady na vybudování hřiště jsou čerpány z rozpočtu města.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x