„Oceloví obři“ navštívili zlínské nákupní centrum

foto: galerieocelovychfigurin.cz
ZLÍN – Obchodní centru na náměstí Míru hostí unikátní výstavu „Oceloví obři“. Od 8. do 28. července můžete vůbec poprvé vidět přes dvacet velkých soch vyrobených z recyklované oceli.

Malí i velcí návštěvníci známého obchodního a zábavního centra na zlínském náměstí Míru si můžou v červenci užít atraktivní výstavu ocelových obrů. Více než dvacítka soch v životní velikosti vznikla z velmi neobvyklého materiálu – recyklovaného šrotu. „Je překvapující, co vše se z něj dá sestavit. K vidění je sportovní automobil, ale i sochy inspirované postavami filmových a komiksových hrdinů nebo autoboti,“ přibližuje obsah výstavy Jiří Kratochvíl, ředitel centra.

Na výrobě figurín se podílely mezinárodní týmy a lidé z celého světa. Při tvorbě strávily tisíce hodin a k sestavení soch používali například motory z automobilů a převodovky. Na detailnější práci pak padly stovky brzdových destiček, šroubků, matiček a ozubených koleček. Všechny výtvory navíc vznikly pomocí ručního svařování bez použití těžké techniky.

Menší sochy do výšky cca 140 cm váží od 50 do 100 kg, středně velké sochy jsou vysoké asi 230 cm a váží mezi 300 a 500 kg. Ty největší dosahují výšky přes 3 metry a váhy přes 1000 kilo. K těm patří třeba vystavený autobot s výškou 3 metry, šířkou ramen téměř 3,5 metru a váhou okolo 700 kilogramů.

Expozice je přístupná v přízemní galerii od 8. do 28. července po celou dobu otevírací dobu obchodního centra. Vstup je zdarma, a navíc bude probíhat i soutěž o vstupenky do Galerie ocelových figurín a o další ceny.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x