Od listopadu bude možné zaplatit parkovné ve Zlíně mobilem a bez aplikace

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Od 1. listopadu pomůže lidem, kteří chtějí ve Zlíně zaplatit parkovné, nová online služba Parkum. Její výhodou je, že ke svému fungování používá internetový prohlížeč a není tak potřeba stahovat si do svého mobilu aplikaci.

Od října pomáhá v ulicích Zlína platit parkovné aplikace MPLA. Už od začátku listopadu ji ale doplní další novinka – online služba Parkum. Ta ke svému fungování používá jen internetový prohlížeč a není tak potřeba si před zaplacením parkovného stahovat aplikaci.

Novou online službou město míří k digitalizaci důležitých a často používaných služeb, které zdejší obyvatelé a návštěvníci používají. Už teď je víc jak polovina parkovného placená bezhotovostně a chystaná novinka by tak měla tento trend ještě posílit.

Služba Parkum byla vybrána taky proto, že je k dispozici i lidem, kteří si do telefonu nechtějí instalovat další aplikace a ukládat údaje o svém autě nebo platebních kartách.

„Doplněním další varianty elektronické platby chceme občanům města Zlína dopřát jednoduchou a pohodlnou možnost zaplatit parkování online a odkudkoliv,“ vysvětluje náměstek primátora pro dopravu Michal Čížek.

Mezi výhody nové služby patří například automatická lokalizace. Při platbě se tak zobrazí přesná pozice v oblasti placeného stání. Podle toho se taky ukáže cena za parkování. Dalším plusem je automatické ověření zaplacení parkovného podle registrační značky auta.

Zlín ale není jediným městem s touto službou. Ta totiž už funguje například v Brně, Olomouci, Špindlerově Mlýně nebo Frýdku-Místku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x