Od středy se rozšiřuje povinnost nosit roušky

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
ZLÍNSKÝ KRAJ - V celé České republice začnou od středy 21. října platit nová mimořádná opatření Ministerstva zdravotnictví ČR. Například povinnost nosit roušky už bude platit nejen pro vnitřní prostory, ale i venkovní, serveru zlin.cz to připomenul mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

O nových opatřeních rozhodlo Ministerstvo zdravotnictví z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu nemoci COVID-19.

„Beze změny jsou stávající pravidla. Nově platí zákaz pohybu a pobytu bez roušky nebo jiné ochrany dýchacích cest v autech a na všech ostatních přístupných míst v zastavěném území obce, kde dochází na stejném místě a ve stejný čas k přítomnosti alespoň dvou osob vzdálených od sebe méně než dva metry. V obou případech s výjimkou členů jedné domácnosti,“ podotkl Melzer.

Změna krizového opatření o omezení provozu škol a školských zařízení jsou beze změny. Nově se umožňuje výuka ve školských zařízeních pro výkon ústavní a ochranné výchovy, praktické vyučování a příprava studentů zdravotnických oborů ve zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních služeb.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x