Od zlínské přehrady k Curyšskému jezeru. Conde míří k mistru Švýcarska

Cheick Omar Conde. Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Tohle fakt není špatná adresa. Zlínský fotbalista a guinejský reprezentant Cheick Conde už má sbaleno a míří do Švýcarska, kde posílí mistrovský tým FC Curych. Velká výzva a zajímavý moment.

Zlín je adresou, odkud se zpravidla přestupuje do věhlasnějších týmů naší nejvyšší soutěže. Tohle je tedy málokdy vídaná výjimka…

„… a velká inspirace pro naše mladé hráče v tom smyslu, že se vyplatí na sobě makat a pak se dostat třeba k takto zajímavému angažmá,“ podotýká generální manažer Zlína Zdeněk Grygera.

Zatímco Conde odchází za slušnou sumu, některá média spekulují o částce cca 12 milionů korun a dalších případných bonusech, další dva členové zadních řad odcházejí zdarma. Matejov posiluje Zbrojovku Brno, Vraštil Sigmu Olomouc.

Všichni tři odešli ze zlínského Fastavu. Teď půjde o to, zda-li naskočí vytipované posily, o nichž se určitě jedná. A kam vlastně přijdou…

„Zatím jsme do 30. 6. opravdu nadále Fastav, teď precizujeme jednání s novým titulárním partnerem, hotovo by mělo být zřejmě do konce týdne,“ komentoval přerod Zdeněk Grygera.

Conde byl ve Zlíně oporou, měl stabilní místo v sestavě, zajímavé je, že se neprosadil v lize za dva a půl roku ani jednou střelecky, jeho přínos byl ale samozřejmě v zadních řadách.

„Zlín budu mít navždy ve svém srdci, moc mi pomohl v dalším rozvoji, všem fandům i spoluhráčům přeji jen to dobré,“ loučil se jedenadvacetiletý hráč, jehož další kariéru budou ve Zlíně určitě mnozí pozorně sledovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x