Odborné přednášky KNTB v Gulliveru mají úspěch. Další se bude věnovat paliativní péči

Foto: KNTB
ZLÍN - „Na zdraví! Aneb kavárenské besedování s krajskou nemocnicí.“ Takový je název přednáškového cyklu, který v letošním roce pořádá Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně. Na konci listopadu bude letošním posledním, v pořadí devátým hostem vedoucí lékařka paliativní péče KNTB Alena Kočendová.

Paliativní péče je nedílnou a velmi důležitou součástí zdravotnického systému. Jedná se o celostní přístup k nemocnému, každému pacientovi je plán péče šitý na míru individuálně a dotýká se nejen symptomové terapie, ale také sociálních a psycho – spirituálních potřeb. Paliativní tým v Krajské nemocnici T. Bati funguje pět let.

Právě o práci týmu a paliativní péči jako takové se dozví návštěvníci letošní poslední přednášky ve Velkokavárně Gulliver v pondělí 27. listopadu v 18:30 hodin, a to z úst vedoucí lékařky paliativní péče ve zlínské krajské nemocnici MUDr. Aleny Kočendové,“ informovala tisková mluvčí KNTB Dana Lipovská.

Přednášky pak budou díky velkému zájmu veřejnosti pokračovat i v příštím roce. Už v lednu se návštěvníci mohou těšit na besedování o tom, jak správně jíst, v únoru bude řeč o pohybovém aparátu v rámci rehabilitace.

Podrobnější informace včetně termínů najdou zájemci koncem roku na webových stránkách a sociálních sítích Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ dodala Lipovská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x