Odjezd: směr Eden. Hlavy nahoru, ševci nemají co ztratit

Zlín v neděli vyráží do Edenu. Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN - Spojnice mezi našim nejhezčím fotbalovým stánkem v pražském Edenu a tím, který by zasloužil pořádnou investici, protože je na konci pomyslného žebříčku krásy a komfortu, tedy zlínským, měří 300 kilometrů. A tak, jak vypadají stadiony, takové jsou před nedělním večerním duelem Slavie Praha s Trinity Zlín i ambice obou celků. Jen, aby se fandové červenobílých barev nepřepočítali...

Sedm let hrál úspěšně za svého nedělního soupeře jeden z trenérů Zlína David Hubáček. Má dva tituly a zkušenosti ze zápasů Ligy mistrů.

„Není důvod sklánět hlavu, začíná se za stavu 0:0, domácí jsou samozřejmě favoritem, v Konferenční lize vyhráli nad silným klubem z Řecka, ale my se porveme o co nejlepší výsledek. Pomoci by nám už mohl Robert Hrubý, který se zapojil do tréninku,“ nastiňuje pozitivní změnu Hubáček.

Fandové mají i nemají jasno.

„Já fandím svým klukům od malička, Zlín mám docela rád, ale myslím, že tentokrát to bude dlouhý výlet bez bodů. Máme prostě vyšší kvalitu,“ nechlubí se, ale nastiňuje realitu pravidelný návštěvník tribuny Sever Alan Hejma z Prahy – Běchovic. Kdyby prý jeho tým moravským chasníkům podlehl, půjde domů deset kilometrů pěšky.

„To mu srdečně přeji, je to novinář jako já, my jedeme překvapit, budu se synem u toho, výlet do Prahy korunovaný pěkným překvápkem v devět večer, to by byla opravdová paráda,“ směje se samosázce oddaného slávisty zlínský televizní reportér Robert Heč, který právě na fotbale završí dovolenou.

Jeho a synovy hlasivky ve prospěch Zlíňanů podpoří určitě i dávný obdivuhodný fanda Vladimír Johaník, který před týdnem dostal na domácí Letné ke kulatinám krásný zlínský dres se sedmdesátkou na zádech.

„Bod by byl krásný,“ předvídá nedělní překvapení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x