Odstartujte léto s Valachy manem: legendární triatlonový závod má trasy i pro děti a hobíky

Foto: Valachy man
BYSTŘIČKA – Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR už se opět blíží. V sobotu 22. a v neděli 23. června opět ovládnou břehy vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku milovníci triatlonu. Ti se utkají při legendárním Valachy manovi, který jako součást DATART Valachy tour nabídne i letos trasy nejen pro zkušené sportovce, ale také pro začátečníky a děti.

Letos ho znovu doplní závod kategorie XTERRA Valachy zařazený do prestižního evropského poháru, a to nejen pro dospělé, ale poprvé i pro děti.

Sobota pro zkušené sportovce a závod XTERRA

Sobotní den 22. 6. je vyhrazen závodům na náročnějších trasách a zdatným sportovcům.

  • V sobotu se uskuteční hlavní závod – tzv. dlouhý Valachy man. Je určený těm, kteří už mají ve sportu něco za sebou, nezaleknou se beskydských terénů a rádi poměří síly s dalšími zkušenými sportovci a sportovkyněmi.
  • Na stejné trase si můžete zazávodit také v tříčlenné štafetě. Pokud si sami netroufáte na všechny tři disciplíny triatlonu, domluvte se s přáteli či kolegy a zdolejte Valachy mana společně. Díky atmosféře je to zážitek, na který se nezapomíná.
  • Třešinkou sobotního dne je XTERRA Valachy – skutečná výzva pro trénované sportovce a zdatné triatlonisty. Nabídne opravdu mimořádnou příležitost srovnat síly s nejlepšími, protože se do něj hlásí triatlonová špička z ČR i okolních zemí – závod je totiž díky pořadatelským i terénním kvalitám zařazen do evropského poháru a ti nejlepší získají jeden z 28 slotů opravňujících k účasti na mistrovství světa.
  • Vůbec poprvé bude XTERRA Valachy Youth pro mladé sportovce a sportovkyně ve věku 16 až 19 let s 20 sloty na mistrovství světa.

Neděle: Valachy man pro začátečníky a děti

Neděle 23. 3. je zasvěcena těm, kteří si chtějí zasportovat víc „na pohodu“, a také dětem.

  • Krátký Valachy man je ideální pro začátečníky a hobíky nebo ty, co ještě nemají s triatlonem moc zkušeností. Jednodušší trasa, kratší distance, komfortní intervalový start a tradičně srdečná fanouškovská atmosféra je pro začátečníky tou nejlepší kulisou. Ideální i jako první závodní zkušenost s triatlonem!
  • Dětský Franz Josef Kaiser Valachy man pak nabídne závody pro děti na ještě kratší vzdálenosti. Děti do 6 let závodí jen v běhu, starší děti již v klasické triatlonové kombinaci plavání, kolo a běh.

Při registraci do 31. 3. je startovné za nejvýhodnější cenu! Více informací najdete na www.valachytour.cz.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x