Okolí sídla hejtmanství ožije Dnem Zlínského kraje

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍN - Bohatý program pro návštěvníky všech generací nabídne Den Zlínského kraje, který se bude konat 19. září od 9.00 do 21.30 hodin v sídle Zlínského kraje a také na platformě 14|15 Baťova institutu, na parkovišti společnosti Cream a ve Vavrečkově ulici, tedy v blízkém okolí Baťova mrakodrapu, serveru Zlin.cz to sdělila Helena Mráčková z tiskového ddělení krajského úřadu.

V 10.00 hodin přivítá návštěvníky hejtman Jiří Čunek, který akci oficiálně zahájí. Ve Vavrečkově ulici se bude celý den konat výstava moderní zemědělské techniky a budou se zde konat projížďky v kočáru s koňmi ze Zemského hřebčince Tlumačov. Také svou techniku a své dovednosti představí hasiči, policisté, záchranáři i vojáci.

Od 11.00 do 18.00 hodin najdou zájemci ve stánku Jedu na dřeň všechny informace o dárcovství kostní dřeně a mohou se i sami přihlásit do registru.

V Baťově mrakodrapu budou opět v pravidelných intervalech organizovány oblíbené projížďky pojízdnou Baťovou pracovnou. K vidění budou také zajímavé výstavy. „Na terase v 16. etáži mohou zájemci pozorovat Slunce díky asistenci hvězdářů ze Vsetína anebo si prohlédnout bronzový model Zlína a pokochat se krásným výhledem na okolí krajského města prostřednictvím dalekohledů,“ dopnila Mráčková.

Od 12.00 do 17.30 hodin se uskuteční 1. ročník běhu do schodů v 21. budově. Předpokládá se účast až 500 závodníků z řad sportovců a členů IZS, ale i kolemjdoucí si budou moci vyzkoušet, jak je těžké zdolat 16 pater nejvyšší zlínské budovy.

Platforma 14|15 Baťova institutu bude hostit stánky s nejlepšími potravinářskými produkty oceněnými např. Perlou Zlínska. Své umění zde předvedou i mistři lidových řemesel. Na pódiu se o pestrý program postará Dechový orchestr mladých a mažoretky, Dívčí saxofonový orchestr Luhačovice, cimbálová muzika, žáci ZUŠ, Avion Swing Band, soubor Ondráš a večer kapela Argema.

Šíři svých praktických a odborných dovedností budou na parkovišti Cream předvádět žáci středních škol.

Děti se můžou vyřádit na dopravním hřišti BESIP a také v Jump parku Vitasana, který bude fungovat po celý den.

Neodmyslitelnou součástí Dne Zlínského kraje je prodej vynikajících lahůdek i nápojů regionálních výrobců.

Podrobné informace o Dni Zlínského kraje sledujte na webu www.denzk.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x