Omikron je ve Zlínském kraji. Nákaza byla potvrzena u 21 osob

Foto: Jiří Balát
ZLÍNSKÝ KRAJ – Hygienická stanice Zlínského kraje potvrdila na dnešním jednání krizového štábu výskyt nové mutace koronaviru známé jako omikron. Nakaženo je tímto typem onemocnění aktuálně 21 osob.

Počty nakažených na standardních lůžkách v nemocnicích přes Vánoce klesly, což je optimistické, neradostný je ovšem stálý tlak na jednotky intenzivní péče, kde zátěž klesá jen pozvolna. Vzhledem k výskytu nové mutace omikron musíme být maximálně obezřetní. Situaci může zklidnit pouze větší proočkovanost populace, ke které neustále vyzýváme,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Počty nově prokázaných případů nákazy v kraji se v pracovní dny nyní pohybují kolem 400. V Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně je aktuálně s covidem hospitalizováno 90 pacientů, v Uherskohradišťské nemocnici 55, v Kroměřížské nemocnici 36, ve Vsetínské nemocnici 31 a v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí 33 osob.

Po ukončení nouzového stavu platí na území České republiky mimořádná a ochranná opatření Ministerstva zdravotnictví. Jejich podrobné znění je uvedeno na www.covid.gov.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x