Opilá řidička vezla v autě dvě malé děti. Zachránil je defekt, kvůli kterému musela zastavit

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Nezodpovědného chování, nad kterým zůstává rozum stát, se dopustila padesátiletá řidička jedoucí ve středu dopoledne z Uherského Brodu do Zlína. Policisté zjistili, že jí v krvi kolují bezmála dvě promile alkoholu a že převáží dvě malé děti. Tříčlennou posádku od pravděpodobného neštěstí zachránil defekt vozidla, kvůli kterému musela řidička zastavit.

Ženu z vesnice na Zlínsku ve středu před polednem už z dálky upoutala hlasitá a nebezpečná jízda vozidla značky Opel, které kličkovalo vesnicí po silnici zprava doleva a neumožnilo tím dalším vozidlům předjetí.

Řidička Opelu najednou zastavila přímo u domu této ženy, protože měla defekt. Na zadních sedadlech navíc seděly dvě děti. Aby nemusely pokračovat v jízdě se zjevně podnapilou řidičkou, vzala je žena k sobě do domu a zároveň zavolala na linku tísňového volání policie,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

S opravou defektu pomohl řidičce muž z obce a ta chtěla následně pokračovat v jízdě. V tom jí ale zabránila žena, která se postarala o děti. Vysvětlila jí, že přivolala policisty.

Policisté následně zjistili, že se v případě řidičky jedná o padesátiletou ženu z Uherského Brodu.

Objasnila, že společně s dětmi z rodiny cestovala z místa svého bydliště do Zlína, ale po cestě musela kvůli defektu na vozidle zastavit. Chovala se zmateně, měla nekoordinované pohyby a mluvila nezřetelně,“ pokračovala Kozumplíková.

Na dotaz policistům odpověděla, že před jízdou nepila žádný alkoholický nápoj. Dechové zkoušky ale prokázaly pravý opak.

„Nadýchala při nich bezmála 2 promile alkoholu,“ upřesnila policejní mluvčí.

Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu jí zakázali. Pro děti si přijeli jejich rodiče.

Řidičce hrozí za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody až na jeden rok, případně zákaz řízení motorových vozidel,“ uzavřela Monika Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x