Opilý mladík střílel na zlínském sídlišti

Foto: MP Zlín
ZLÍN - Na pořádné problémy si zadělal čtyřiadvacetiletý mladík, který na zlínském sídlišti Jižní Svahy neudržel emoce na uzdě a začal v blízkosti zastávky MHD střílet. Strážníkům ale neunikl, serveru Zlin.cz to sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Výstřel, který se rozlehl ve večerních hodinách sídlištěm Jižní Svahy, upoutal pozornost hlídky Městské policie Zlín z tamního okrsku. Strážníci se vydali k místu, odkud se charakteristický zvuk ozval, a v blízkosti zastávky MHD Kocanda spatřili kromě cestujících také mladého muže, který manipuloval s předmětem nápadně připomínajícím krátkou střelnou zbraň.

V okamžiku, kdy jej strážníci oslovili, již dotyčný držel v ruce pouze mobilní telefon a snažil se z místa co nejrychleji zmizet. „Protože nereagoval na výzvy zakročující hlídky a kladl aktivní odpor, museli jej strážníci zpacifikovat za použití donucovacích prostředků. Následně u něj nalezli plynovou pistoli, která si svým vzhledem nijak nezadá s ostrou zbraní,“ poznamenal Janík.

Jak se ukázalo, 24letý muž měl v dechu více než 2,3 promile. Vzhledem k tomu, že dotyčný nedokázal kontrolovat své chování a jeho agrese se neprojevovala jen vůči strážníkům, ale také směrem k bývalé přítelkyni, bylo o jeho dalším osudu rozhodnuto. Po lékařském vyšetření jej strážníci převezli k bezpečnému vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice.

Protiprávní jednání dotyčného bude mít nyní dohru před správním orgánem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x