Opilý řidič lákal cizí ženu k sexuálním radovánkám. Když odmítla, zkusil to s drogami

Foto: Městská policie Zlín
ZLÍN – Více než dvě promile alkoholu v krvi kolovaly muži, který na Jižních Svazích neomaleně lákal cizí ženu k sexuálním radovánkám a následně k užití drog. Aby toho nebylo málo, neváhal o několik minut později usednout za volant.

Ve čtvrtek 28. března krátce po jedné hodině odpolední kontrolovala hlídka Městské policie Zlín na Jižních Svazích tamní sídliště. Na strážníky se přitom obrátila kolemjdoucí žena, která uvedla, že řidič tmavého automobilu bude nejspíše podnapilý nebo pod vlivem jiných návykových látek.

Před malou chvílí ji totiž obtěžoval poněkud vulgární nabídkou k sexu, a když odmítla, snažil se ji nalákat do auta na drogy,“ přiblížil situaci zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Netrvalo dlouho a strážníci spatřili dané vozidlo při jízdě. Ve slepé části ulice ho proto zastavili a zjistili, že za volantem sedí šestačtyřicetiletý muž z Ústeckého kraje.

Ten uvedl, že v podstatě nikam nejel, pouze se snažil vozidlo přeparkovat o pár metrů, aby mu ho nikdo neodřel,“ pokračoval Janík.

Jak následně prokázalo orientační vyšetření na ovlivnění alkoholem, za volantem ale neměl vůbec co pohledávat.

Analyzátor alkoholu v dechu se totiž zastavil na hodnotě 2,3 promile, což představuje již těžkou opilost,“ dodal Pavel Janík.

Strážníci podnapilého řidiče omezili na osobní svobodě a pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ho předali k dalšímu šetření hlídce republikové policie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x