Opilý řidič nezvládl řízení a skončil v příkopu

foto: Policie ČR
UHERSKÝ BROD – Den před Vánocemi se mladý muž vydal na nebezpečnou jízdu z Uherského Brodu směrem na Uherské Hradiště. Jelikož měl ale více než dvě promile alkoholu v krvi, cesta to byla náročná. Nakonec nezvládl řízení a skončil v příkopu u silnice.

Dvě hodiny po půlnoci 23. prosince vyrazil šestadvacetiletý muž ve svém VW Passatu z Uherského Brodu. Cesta to byla náročná a když chtěl mladý řidič odbočit doprava na hlavní tah I/50 směrem na Uherské Hradiště, nezvládl řízení. Odbočovací manévr selhal, vůz se dostal do smyku a skončil mimo silnici v příkopu. A aby toho nebylo málo, porazil navíc dopravní značku.

Řidič se z příkopu snažil vyjet, ale jeho snaha byla marná. Zůstal tak bezmocně stát na podmáčené krajnici a čekal na příjezd mužů zákona.

 Na místo tak vyjeli dopravní policisté, kteří po příjezdu provedli u mladíka dechovou zkoušku. Ta ukázala, že šofér má v krvi 2,25 promile alkoholu.

„Celková škoda je předběžně odhadnuta na čtyřicet pět tisíc korun. Opilý řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí až tříletý pobyt za mřížemi včetně zákazu řízení,“ uvedla k páteční nehodě mluvčí policie Milena Šabatová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x