Oprava chodníku v Kvítkovicích navazuje na nový přechod pro chodce

Oprava chodníku v Kvítkovicích navazuje na nový přechod pro chodce. Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE - Přechod pro chodce, nové osvětlení a oprava chodníků v kvítkovické ulici Bartošova jsou nové úpravy, které přispějí zejména k bezpečnosti chodců. V březnu byla zahájena rekonstrukce přechodu pro chodce za křižovatkou u hasičské zbrojnice a teď se pracuje na úpravě přilehlých chodníků, informovala server Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

Přechod pro chodce byl přebudován na žádost místních občanů. Je doplněn novým osvětlením a bezpečnostními prvky. Nyní se přistoupilo k navazující opravě chodníku.

„Nejprve bude provedena oprava chodníku ve směru od křižovatky s ulicí Náves po ulici Nad Hřištěm. Současnou úpravu povrchu tvoří chodník z dlažby, silniční obrubníky lemující komunikaci, vjezdy s asfaltovým a betonovým povrchem a zatravněné plochy. Chodník je navržen ve stávajícím směrovém vedení, přičemž v souvislosti s opravou budou provedeny i nové sjezdy k nemovitostem. Příčný sklon bude upraven a sjednocen,“ uvedl Erik Štábl vedoucí odboru rozvoje města. Dodal, že po stavebních úpravách se chodníky stanou bezbariérové.

V současné době je tato vozovka dočasně dopravně omezena v důvodu dostavby jihovýchodního obchvatu D55 a cílem radnice je stavební úpravy dokončit, než bude provoz na obchvatu umožněn.

Finanční prostředky na rekonstrukci jsou vyčleněny v rozpočtu na letošní rok a práce jsou vyčísleny přibližně na jeden milion tři sta tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x