Oprava důležitého dopravního úseku mezi Kojetínem a Bojanovicemi se stihne ještě letos

Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Úsek silnice mezi Kojetínem a Bojanovicemi, který svádí dopravu z dálnice D1, je dlouhodobě ve špatném stavu. Vedení kraje teď schválilo jeho opravu, která by se měla stihnout ještě do konce tohoto roku.

Opravu úseku silnice III/36724 mezi městem Kojetín a obcí Bojanovice v délce 1 579 metrů, který se nachází na území Zlínského kraje, schválili krajští radní. „Současný špatný stav vozovky zde má negativní dopad na bezpečnost silničního provozu i plynulost dopravy. Vzhledem k velkému významu tohoto úseku, který svádí dopravu z dálnice D1 na Morkovicko a dále na Koryčansko a Kyjovsko, je nutné provést obnovu krytových vrstev vozovky co nejdříve,“ sdělil náměstek hejtmana Zlínského kraje Radek Doležel, který je zodpovědný za oblast dopravy.

Rekonstrukce, jejíž dokončení je plánováno ještě letos, bude spočívat ve výměně obrusné a ložné vrstvy vozovky technologií Remix plus. Na asfaltový povrch navazují nezpevněné krajnice, které budou rovněž během rekonstrukce obnoveny. Dále bude realizováno odvodnění vozovky a obnova vodorovného dopravního značení.

Stavební práce budou probíhat částečně za úplné uzavírky silnice včetně uzavírky připojení na dálnici D1 (EXIT 253). Objízdné trasy budou obousměrně vyznačeny na silnicích vedoucích přes Bojanovice, Zlobice, Lutopecny, Kroměříž, Postoupky, Hradisko a Bezměrov.

Náklady na realizaci rekonstrukce, kterou je pověřeno Ředitelství silnic Zlínského kraje, jsou vyčísleny na více než 13 milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x