Opravy ve valašskomeziříčských školách vyjdou na 46 milionů korun

Foto: MěÚ Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V základních a mateřských školách ve Valašském Meziříčí se během prázdnin čile pracuje, stavební firmy zde provádějí důležité investiční, opravářské a údržbářské práce za více než 46 milionů korun. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Jakub Mikuš.

Nejvýznamnější investicí do městem vlastněných školských budov je bezesporu zateplení ZŠ Šafaříkova včetně výměny oken a dveří a nového větrání s rekuperací. „Projekt s náklady bezmála 33 milionů korun řeší mimo jiné zateplení objektu prvního stupně, školní kuchyně s jídelnou, ale také družiny a šaten. Všechny práce mají být dokončeny v první polovině prosince,“ přiblížila místostarostka Yvona Wojaczková s tím, že další významná investice se týká ZŠ Žerotínova: „Zde za téměř 3,3 milionu korun opravíme během prázdnin školní šatny včetně jejich vybavení. Od 1. září tak budou mít žáci k dispozici také nové šatní skříňky.“

Za další opravy, údržbu a investice do mateřských a základních škol pak radnice zaplatí asi 10,3 milionu korun. „Jedná se například o opravy sociálních zařízení v mateřských školách Seifertova a Štěpánov nebo odvlhčení suterénu školky v Bynině. V případě základních škol jde o rekonstrukci systému pro vytápění na ZŠ Křižná, opravu tělocvičny na ZŠ Masarykova či opravu odlučovače tuků jídelny na ZŠ Vyhlídka,“ vyjmenoval některé z realizovaných prací Pavel Vanduch, referent odboru majetkové správy radnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x