Osobní automobil se čtyřčlennou rodinou vylétl u Kroměříže z dálnice. Řidiče nejspíš přemohl mikrospánek

Foto: HZS ZK
KROMĚŘÍŽSKO – Mezi Kroměříží a Hulínem došlo dnes před šestou hodinou ranní k nehodě osobního vozidla, ve kterém cestovala čtyřčlenná rodina. Automobil vylétl z dálnice D1 a skončil na střeše asi patnáct metrů v poli.

Třiačtyřicetiletý řidič Volva se vracel s rodinou z letní dovolené po dálnici D1 ve směru na Přerov. Na rovném úseku mezi Kroměříží a Hulínem ho pravděpodobně přemohl mikrospánek.

„Ztratil kontrolu nad svým vozem a najel na svodidla. Několikrát se přetočil přes střechu a skončil v poli za svodidly na střeše,“ sdělil policejní mluvčí Radomír Šiška.

Operační důstojník hasičů na místo vyslal profesionální jednotku z Centrální hasičské stanice Kroměříž se dvěma vozy.

Hasiči přijeli ze složek IZS na místo události jako první a zjistili, že vozidlo vylétlo z dálnice a bylo na střeše zhruba patnáct metrů v poli,“ upřesnili krajští hasiči na svém facebookovém profilu.

Ve vozidle cestovala čtyřčlenná rodina, dva dospělí a dvě děti. Po příjezdu hasičů už byla spolujezdkyně a dvě děti z vozidla venku. „Hasičem – zdravotníkem jim byla poskytnuta předlékařská první pomoc,“ pokračovali hasiči.

Řidič zůstal ve vozidle zaklíněn a k jeho záchraně muselo být použito hydraulické vyprošťovací zařízení. „Po necelé půlhodině pak byl i on předán do péče zdravotnických záchranářů,“ informovali hasiči.

„Naši záchranáři muži mimo jiných zranění ošetřili tržné rány, nasadili krční límec a na scoop rámu a vakuové matraci jej za pomoci hasičů transportovali do sanitky,“ sdělila mluvčí záchranářů Gabriela Netopilová Sluštíková s tím, že spolujezdkyně utrpěla mimo dalších poranění zlomeninu horní končetiny.

„V naší péči skončilo také jedno dítě, které jsme pro jistotu převezli k dalšímu vyšetření do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Zdravotníkům na tamním urgentním příjmu jsme předali také oba jeho rodiče,“ dodala Netopilová Sluštíková.

Po dobu zásahu složek IZS byl provoz na dálnici D1 omezen. Dopravní nehodu stále šetří policisté.

„Mikrospánek přichází nečekaně. Apelujeme na řidiče, aby na svých cestách nepřeceňovali své síly a schopnosti při pocitech únavy. Dlouhá cestování i úmorná vedra snižují schopnost soustředění a rychlých reakcí na náhlé změny udané v silničním provozu,“ upozorňuje řidiče Radomír Šiška.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x