Osobní vlak narazil do třicetikilového kamene, který někdo položil na koleje

Foto: Policie ČR
VSETÍNSKO – V sobotu krátce po šesté hodině ranní narazil osobní vlak jedoucí do železniční stanice v Zubří do velkého kamene, který ležel na kolejích. Kámen do kolejiště položil čtyřiadvacetiletý muž, kterému nyní hrozí obvinění ze spáchání trestného činu obecné ohrožení.

Více než třicetikilogramový kámen ležel na koleji několik desítek metrů před železniční stanicí v Zubří. Strojvedoucí osobního vlaku, který jel ve směru od Rožnova pod Radhoštěm, se snažil střetu zabránit použitím nouzové rychlobrzdy. I přes veškerou snahu však vlak do překážky narazil.


„Nehoda se naštěstí obešla bez vykolejení vlaku a taktéž bez jakéhokoliv poranění. V době nárazu v něm cestovalo deset osob,“ upřesnil policejní mluvčí Petr Jaroš.


Podle svědeckých výpovědí položil překážku na koleje v tu chvíli ještě neznámý muž. Toho se však po několika hodinách policistům podařilo zadržet.

Čtyřiadvacetiletý muž se k činu následně přiznal a v tuto chvíli není vyloučeno ani jeho obvinění ze spáchání trestného činu obecné ohrožení. Svou roli v případu zřejmě sehrál i alkohol, který muž vypil,“ uzavřel Jaroš.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x