Otrokovice dají až 20 tisíc úlevu na nájmu městských nebytových prostor

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE – Až 20 tisíc korun promine otrokovická radnice nájemcům městských nebytových prostor kvůli krizovým opatřením státu z důvodu šíření nákazy COVID-19. Další úlevou je odklad splatnosti nájemného a záloh na služby v těchto prostorech, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Romana Stehlíková.

Stát vyhlásil v první půli března stav nouze kvůli šířící se nákaze a přijal mnoho opatření, mezi která patří například zákaz shlukování více lidí, tím pádem se nekonají sportovní ani kulturní akce, jsou zavřené restaurace a obchody s výjimkou potravin, lékáren a některých dalších výjimek. Zakázala i maloobchodní prodej a prodej služeb.

V pronajímaných nebytových prostorech v Otrokovicích se zákaz týká více než dvacítky uzavřených provozoven. Radnice se proto rozhodla jim pomoct. „ Členové rady schválili odklad splatnosti nájemného a záloh na služby v pronajatých městských nebytových prostorech, které museli nájemci těchto prostor v období od 14. března 2020 uzavřít,“ uvedla Stehlíková.

U úhrad splatných od 15. března 2020 do 15. září 2020 se podle ní sjednaná lhůta splatnosti prodlužuje o dobu trvání nouzového stavu. „Dále promineme nájemcům městských nebytových prostor na základě jejich žádosti nájemné za období trvání zákazu  provozování dané provozovny v nebytovém prostoru, a to nejvýše v částce dvacet tisíc korun u jednoho nájemce,“ řekla Stehlíková.

Podle ní mohou nájemci prostor pořádat o prominutí nájmu po ukončení nouzového stavu. „Rada města má v kompetenci prominout nájem v maximální výši dvacet tisíc korun. O vyšších částkách by muselo rozhodovat zastupitelstvo, což v současné době není možné svolat. Pevně věřím, že tato opatření drobným podnikatelům, kteří mají provozovnu v městských nebytových prostorech v Otrokovicích, usnadní současnou situaci,“ uvedla starostka Hana Večerková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x