Otrokovice dají na sport ve městě sedm milionů, podporu kvůli koronaviru snížily

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE – Sedmi miliony korun podpoří Otrokvice sport ve městě. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí radnice Romana Stehlíková. Vzhledem kvůli krizi způsobené koronavirem je částka skoro o pětinu menší než loni.

Zastupitelé každý rok schvalují podporu v oblasti sportu a program v oblasti mládežnického soutěžního sportu. „Druhý jmenovaný program byl letos zrušen úplně. Vlivem koronavirové situace totiž nemohou být žádné soutěže pořádány a není jasné, kdy se jejich konání zase povolí,“ objasnila Stehlíková.

Město očekává propady v příjmech. „Z důvodu předpokládaného propadu sdílených daní až o 10 procent se snažíme ušetřit finanční prostředky z rozpočtu města. Objem dotací byl snížen i pro činnost v oblasti kultury,“ vysvětlila otrokovická starostka Hana Večerková.

Dotace je na podporu činnosti sportovních klubů se sídlem v Otrokovicích. „V našem městě máme celou řadu sportovců, kteří dosahují vysoké sportovní úrovně. Nejen pro ně se snažíme zabezpečovat kvalitní sportovní zázemí a podporovat je i finančně,“ uvedla Večerková. Dodala, že dotace je určená například na provoz a údržbu sportovních zařízení, dopravu nebo mzdy trenérů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x