Otrokovice do konce května posunuly termín úhrady poplatku za odpad

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE – Otrokovice o měsíc posunuly splatnost poplatku za odpad, který činí stejně jako loni 480 korun. Lidé ho mohou zaplatit do konce května, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Romana Stehlíková.

V minulém roce bylo potřeba zaplatit za odpad do 30. dubna, nyní se lhůta o měsíc prodloužila. „Pokud není v termínu splatnosti povinnost splněna, správce poplatku může včas neuhrazený poplatek navýšit až na trojnásobek,“ upozornila Ilona Svozilová, vedoucí oddělení správy místních poplatků.

Od loňského roku nechodí lidem do schránek poštovní poukázky k úhradě poplatku za komunální odpad. „Pokud si občané stále neuchovali číslo účtu a variabilní symbol, případně mají další nejasnosti, mohou se obrátit telefonicky, mailem či osobně na Městský úřad Otrokovice, odbor ekonomický,“ uvedla Stehlíková. Zájemci mohou přijít do kanceláře číslo 222, kontakt na Svozilovou je 577 680 221, email komunal@muotrokovice.cz.

Poplatek za psa musí lidé zaplatit do konce dubna. Poplatek zůstává stejný, pokud je pes chovaný v rodinném domě nebo na pozemcích mimo budovu, je poplatek 400 korun, v ostatních případech 1000 korun.

Od loňského roku radnice nabízí tři možnosti platby poplatků, a to bezhotovostním převodem na účet města 19-0000122921/0100 s variabilním symbolem uvedeným na poštovní poukázce z roku 2018. „Rodné číslo není variabilní symbol,“ upozornila Stehlíková.

Další možností je platba v hotovosti nebo kartou na pokladnách městského úřadu ve dnech pondělí a středa od 8:00 do 17:00 nebo v úterý, čtvrtek a pátek od 8:00 do 11:30. Poslední variantou je platba u České pošty, poukázku si mohou lidé vyzvednout na radnici. „Každý občan Otrokovic má možnost zažádat, aby byl na uhrazení poplatků každoročně upozorněn emailem. Emaily rozešleme v únoru,“ dodala Stehlíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x