Otrokovice nabízejí mapu zachycující investiční akce ve městě

Foto. investiční mapa Otrokovic
OTROKOVICE – Otrokovice vytvořily mapu, na které obyvatelé najdou menší i větší investiční akce ve městě. Zachycuje nedávno dokončené, probíhající i plánované projekty, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Romana Pastuszková.

Mapa je na webu města ve strategických projektech (ZDE). „Na mapě jsou označené body, linie nebo plochy v místě realizace jednotlivých akcí. Jsou rozlišeny třemi barvami. Červená značka napovídá, že je projekt dokončen, zelené označení znamená právě probíhající akci a žlutá informuje, co se připravuje,“ popsala Pastuszková.

Po rozkliknutí bodů se návštěvník stránky dozví název projektu, datum realizace, vynaloženou částku, stručný popis akce, případně fotografie či plánované studie nebo nákresy. „Chceme touto cestou lidem přiblížit, co všechno se ve městě opravuje či buduje. Dost často investujeme nemalé finanční prostředky do škol nebo prostor, které na první pohled nejsou viditelné, ale slouží dětem či konkrétním skupinám obyvatel,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Aplikace umožňuje filtrování dat, a tak lze snadno dohledat, co se vybudovalo v určitém období, v určité lokalitě a podobně. „Do mapy budou postupně doplňovány další a další investiční akce. Věřím, že se tak lidem přehledně přiblíží, co se ve městě buduje,“ uzavřela starostka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x